Kasvispihvit

kasvispihvi 002

Elokuu on alkanut ja kasvikset rupeaa olemaan parhaimmillaan, jos olet kasvatellut itse vihanneksia ja yrttejä, niin nyt on aika nauttia sadosta tai vastaavasti ostaa upeita tuoreita kasviksia toreilta ja marketeista. Nämä kasvispihvit ovat simppelit valmistaa sekä maukkaita ja seuraksi voit tehdä vaikka tsatsikikastikeen joka antaa hieman syvyyttä kasviksille. Nautitaan kotimaisista kasviksista erimuodoissa, nyt on sen aika.

Kasvispihvit

2 kanamunaa

1 dl korppujauhoja

3 dl kesäkurpitsaa

3 dl porkkanaa

2 dl perunaa

ruohosipulia

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Laita korppujauho turpoamaan kanamunan sekaan n. viiksiminuuttia.

Raasta kesäkurpitsa, porkkana ja peruna, hienonna ruohosipuli, yhdistä kaikki aineet keskenään ja ota lusikalla paistinpannulle pieniä pihvejä. Paista molemmin puolin n. 12–15 minuuttia. Käytä paistamiseen öljyä tai voita.

Minttu Tsatsiki

½ kurkku

1-2 valkosipulinkynttä

2 dl turkkilaista jogurttia

1 tl sokeria

n. 10 lehteä tuoretta minttua

ripaus mustapippuria rouheena

Raasta kurkku ja valuta siivilässä nestettä pois, purista valkosipuli kulhon pohjalle, hienonna mintun lehdet veitsellä ja yhdistä kaikki aineet keskenään. Säätele valkosipulin määrä omaan makuusi sopivaksi.

Share on facebook