Keilailu-uutisia: III Lahden Autolasikeskus Openin finaalin voitto Uotilalle

02.07.2020 11:07

Kolmas Lahden Autolasikeskus Openin erikoiskilpailu jäi keväällä kesken koronaepidemian takia. Kesäkuun alussa Lahden Keilahallin auettua, kisattiin viikon ajan kesken jäänyttä kilpailua. Erikoiskilpailussa oli kaksi eri sarjaa: Avoin ja BCD.

Maanantaina 8.6. pelattiin avoimen finaali, jonne selviytyi 16 alkukilpailun parasta keilaajaa ja näiden lisäksi 2 parasta veteraania, paras juniori ja 2 parasta turbosta. Finaalissa keilattiin 7 sarjaa amerikkalaisittain.

Avoimen sarjan loppukilpailun paras oli helsinkiläinen Ailec Teamin Pasi Uotila. Hän keilasi 7 sarjaa upeasti 247 pisteen keskiarvolla. Toiseksi sijoittui TPS:n Jesse Kallio jääden 48 pisteen päähän Uotilasta. Kolmas oli niin ikään TPS:n Juuso Rikkola, joka jäi Kalliosta 23 pistettä.

Tiistaina 9.6. pelattiin BCD-sarjan finaali, jonne selviytyi 7 alkukilpailun parasta keilaajaa ja näiden lisäksi 2 parasta veteraanimiestä, yksi veteraaninainen sekä 2 parasta turbosta. Finaalissa keilattiin 6 sarjaa amerikkalaisittain.

BCD-sarjan loppukilpailun vei Bay:n Timo Mononen, joka voitti toiseksi tulleen Golf-Keilaajien Tero Niemisen 53 pisteellä. Kolmanneksi sijoittui KK:n Hannu Virlander jääden Niemisestä vain 16 pisteen päähän.

Teksti ja kuvat: Niina Leskinen