Lahden Joulukylässä palkittiin vuoden 2023 lahtelaiset urheilu- ja kulttuuritunnustukset

16.12.2023 12:12

Vuoden nuoren lahtelaisen urheilijan tunnustuspalkinnon sai meidän lukijoillemme tuttu Roni Leskinen, olemme jo vuosien ajan seuranneet Ronin huikaisevan nousukiitoista uraa. Roni on ollut mukana nuorten voitokkaassa joukkueessa ja voittanut Euroopan mestaruuden kahtena vuonna peräkkäin. Henkilökohtaisissa kisoissa hän on ollut myös hyvin menestyksekäs. Seuraamme Ronia mielenkiinnolla jatkossakin.

Salpauselän kisat on järjestetty lähes yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1923. Meille niin monelle tutut kisat ovat keränneet katsojia vuodesta toiseen, vuonna 2023 katsojia oli 50 000 kisa-alueella.

Filianna- kuoro on ollut merkittävä osa lahtelaista kulttuurielämää jo sadan vuoden ajan. Kuoron perustaja Anna Mäkelä oli aikaansaava kulttuuri- ja yrityselämän vaikuttaja koko Suomen mittakaavassa. Hänen aktiivisuutensa ja ahkeruutensa ansiosta on perustettu sekä Suomen Naiskuoroliitto että Suomen Naisyrittäjien keskusliitto.

Vuoden nuori kulttuurintekijä -tunnustus myönnettiin lahtelaisille videokuvaaja Ville Heiskaselle. Hän on perustanut Inspiroiva Creative -yrityksen, joka korona-aikana kasvoi yhden miehen yrityksestä kymmenen hengen menestyväksi tuotantoyhtiöksi. Nuori 28-vuotias monilahjakkuus tarjoaa lahtelaiselle kulttuurikentälle videotuotantojen ja livestriimauksien lisäksi tapahtumatuottamisen paikallista osaamista laajalla skaalalla.

Kuntalaisten äänestämät voittajat alla:

Vuoden lahtelainen urheiluteko Salpausselän kisat 2023

Vuoden lahtelainen kulttuuri tunnustus Filianna-kuoro

Stipendin saivat:

Vuoden nuori urheilija tunnustus keilaaja Roni Leskinen

Vuoden nuori kulttuuritekijä tunnustus videokuvaaja Ville Heiskanen

Lahden Seudun Uutiset onnittelee tunnustuksen saaneita.

 

Niina Ojansivu