Lahden Lasten Talvikarnevaaleilla yli 9000 kävijää

23.02.2024 05:02

Lahden Lasten Talvikarnevaalien aikana 27.1.–18.2.2024 esityksissä vieraili n. 9300 kävijää. Talvikarnevaalit järjestettiin tänä vuonna jo 41. kerran. Festivaalin teema oli Kummallinen talvi. Talvikarnevaalit olivat osana Kirsi Kunnas 100 -juhlavuotta, josta teeman nimikin sai inspiraationsa. Ohjelmistossa oli runsaasti teeman mukaista ohjelmaa tarjolla koko perheelle. Ohjelmisto koostui monista erilaisista Kummisen talven innoittamista esityksistä: oli Kummallinen talvi -salaperäinen lastenesitys, Kummallinen sirkus, Kummallinen kaupunki ja Kummalliset työpajat. Kirsi Kunnaksen juhlavuoden teema näkyi siis hienosti Talvikarnevaalien ohjelmassa. Teemaan oli tarttunut moni toimija ja Kirsi Kunnaksen runot tuntuivat inspiroivan eri taiteenaloja. Ohjelmakokonaisuuksia eri taiteen aloilta oli yhteensä n. 30 ja esityksiä festivaalien aikana toteutettiin ennätyksellisesti yli 100. Näistä 14 oli loppuunmyytyjä esityksiä.

Seuraavan kerran Talvikarnevaaleja vietetään 25.1.–16.2.2025. Myös ensi vuonna ohjelma jakautuu kolmelle eri viikolle. Talvikarnevaalien 2025 teema julkistetaan myöhemmin keväällä.

Avajaisissa askarreltiin työpajoissa ja nautittiin viihdyttävästä ohjelmatarjonnasta

Talvikarnevaalien avajaistapahtuma Lahden Konserttitalolla houkutteli paikalle noin 750 hengen yleisön. Tapahtumassa oli esiintymässä mm. Tunteellinen siili: Soivan Siilin ja Hiski Pajuniemen runokonsertti ja Taikakuplat. Lisäksi ohjelmassa oli paljon erilaisia työpajoja, sirkusta, tanssia ja musiikkia.

Lahden Nuorisoteatteri Yökoulu ja hirveä hammaskeiju -esitys tavoitti ennennäkemättömän yleisömäärän Talvikarnevaaleilla

Lahden Nuorisoteatterin tämän vuoden talvikarnevaaliesitys oli Paula Norosen Yökoulu ja hirveä hammaskeiju, joka ylsi ennennäkemättömään suosioon. Kaikki esityksen näytökset myytiin loppuun ennen ensi-iltaa, myös kaksi lisänäytöstä. Lisänäytöksistä huolimatta jäi moni silti ilman lippua esitykseen. Yökoulu ja hirveä hammaskeiju -esityksen kävi katsomassa yli 1600 katsojaa. Näytelmäsovituksesta ja ohjauksesta vastasi ohjaaja Sanna Heiskanen.

Leikkipuistokarnevaalit vakiinnuttanut paikkansa Talvikarnevaalien ohjelmistossa

Vuonna 2023 ensimmäisen kerran järjestetyt Leikkipuistokarnevaalit saivat jatkoa tänä vuonna.  Tänä vuonna leikkipuistoissa leikitti ja laulatti lapsia musiikkiduo Lauluhaitari. Leikkipuistokarnevaalit järjestettiin viidessä eri lahtelalaisessa leikkipuistossa. Kovien pakkasten vuoksi kaksi esitystä jouduttiin tänä vuonna siirtämään sisätiloihin, mutta muutoin leikittiin lumessa ja pakkasessa. Kaikki tilaisuudet olivat vapaapääsyllisiä ja kaikkien iloksi leikkipuistokarnevaaleille osallistuttiin sankoin joukoin. Kiertue keräsi yhteensä n. 500 hengen yleisön.

Eskarit kutsuttiin jälleen Talvikarnevaaliesityksiin

Lahden Lasten Talvikarnevaalit kutsui kaikki Lahden kaupungin eskarit seuraamaan heille suunnattuja karnevaaliesityksiä. Eskariryhmissä kutsu otettiin vastaan iloisin mielin ja kaikki Lahden n. 1000 eskarilaista lähtivät opettajineen mukaan esityksiin. Esiintyjinä olivat Lahden Nuorisoteatteri ja sirkus- ja akrobatiaryhmä Kolmen Kopla. Esityksiä toteutettiin Pikkuteatterilla ja neljällä eri monitoimitalolla tai koululla.

Talvikarnevaalit tarjoaa kulttuurielämyksiä

Jokaisena Talvikarnevaalipäivänä oli tarjolla kulttuurielämyksiä elokuvista musiikkiin ja teatterista sirkukseen. Laajan yhteistyöverkoston voimin tarjotaan monipuolinen lastenkulttuurin kokonaiskattaus.

Talvikarnevaalit haluaa toimia laadukkaan ja lapsilähtöisen lastenkulttuurin puolestapuhujana osoittamalla omalla toiminnallaan, kuinka mielenkiintoinen, monipuolinen ja taiteellisesti korkeatasoinen lastenkulttuuriin keskittynyt festivaali voikaan olla.

Lahden Lasten Talvikarnevaalien tuotannosta vastaa Lahden kaupungin kulttuuripalvelut.

Talvikarnevaalien kuvitus ja visuaalinen ilme: Moona Honkanen  Kuva: Lahden Nuorisoteatteri Yökoulu