Lahden pääkirjastossa järjestetään perinteikäs Game Över -pelitapahtuma lauantaina 11.11. klo 11–15.

02.11.2023 05:11

Tapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille ja kaiken tasoisille pelaajille ja pelikulttuurista kiinnostuneille.

Lahden pääkirjasto täyttyy erilaisista pelipisteistä, joilta löytyy muun muassa roolipelejä, lautapelejä, pelifiguurien maalaamista ja konsolipelejä. Pisteillä pääsee kokeilemaan esimerkiksi PS5 PSVR2 -virtuaalilaseja tai osallistumaan tanssipelidiskoon. Diskossa voi diskovalojen loisteessa joko itse pelata tanssipeliä tai tanssia samalla, kun muut pelaavat. Tapahtumassa on aina mukana myös jotain uutta. Tänä vuonna järjestetään peliturnaus, jossa kisaillaan SNES-konsolilla.

–Tapahtuma tehdään yhdessä useiden paikallisten toimijoiden kanssa. Myös Lahden kaupungin nuorisopalvelut on tuttuun tapaan vahvasti mukana, kertoo pedagoginen informaatikko Pauliina Tuomela.

  • Suomen roolipeliseuran pisteellä pääsee tutustumaan erilaisiin roolipeleihin.
  • Asikkalan kirjaston mediaohjaaja Heikki Marjomaa ohjaa pisteellään aloittelijaystävällisiä roolipelejä.
  • Lahden Shakki ry:n ja Lahden bridgekerhon pisteillä pelataan shakkia ja bridgeä.
  • Puolenkuun pelien ja Figure Fellows ry:n pisteellä maalataan pelifiguureja.
  • Lahden nuorisopalvelut rakentaa paikalle nuorille oman peliolkkarin.

Tilaisuudessa kuullaan lisäksi Commodore64 peli- ja demomusiikkia Defiluksen ja Vj Junen esittämänä. Visuaalisesti elävä musiikkiesitys alkaa klo 12. Koko tapahtuma huipentuu perinteiseen bingoon, joka alkaa klo 14.

Game Över -tapahtuman toteuttavat yhteistyössä: Lahden kaupunginkirjasto, Lahden nuorisopalvelut, Asikkalan kirjasto, Lahden bridgekerho, Lahden Shakki ry, Puolenkuun pelit ja Lahden Figure Fellows ry, Suomen roolipeliseura.

Pelipäivä on täynnä hauskaa tekemistä!

Kuva: Pixabay