Lahti hakee nuoria NOVU-viikolle Tanskaan

15.03.2024 04:03

Lahti tarjoaa seitsemälletoista 16–20-vuotiaalle lahtelaiselle nuorelle mahdollisuuden matkustaa Tanskaan pohjoismaisen yhteistyön ja kulttuurin merkeissä.

NOVU – pohjoismaisten ystävyyskaupunkien kulttuuriviikko järjestetään Tanskan Randersissa 30.6.–6.7.2024. Lahdesta matkalle valitaan 17 lahtelaista nuorta. Mukaan lähtee myös kaksi nuorisonohjaajaa sekä poliitikko- ja virkamiesedustus. Tapahtuman työkielenä on englanti.

Viikon teemoja ovat yhteisöllisyys, kulttuuri, kestävä kehitys ja ilmastonmuutos. Nuoret käsittelevät teemoja muun muassa toiminnallisissa työpajoissa ja seminaareissa. Ohjelmaan kuuluu myös kaikille yhteisiä tapahtumia ja retkiä.

NOVU-viikkoa on järjestetty vuodesta 1988 lähtien Lahden pohjoismaisten ystävyyskaupunkien kesken. Viikko sijoittuu joka vuosi eri ystävyyskaupunkiin, joita Lahdelle ovat Akureyri Islannissa, Randers Tanskassa, Västerås Ruotsissa ja Ålesund Norjassa.

Nuoret voivat hakea mukaan matkalle 2.4.2024 mennessä lomakkeella Novu-hakulomake 2024 Tanskaan (latauslinkki). Lomake löytyy lahti.fi-sivustolta www.lahti.fi/nuorisopalvelut/kansainvalinen-toiminta/. Matka on nuorille maksuton.