Lohitäyteiset vohvelit
Tähän aikaan vuodesta herkutellaan blineillä, mutta nyt tehdäänkin vaihtoehtoisena herkkuna suolaisia vohveleita. Itse kaivoin vanhan vohveliraudan esiin kaapin kätköistä, olin vallan unohtanut koko raudan olemassa olon. Aikoinaan, kun pojat oli pieniä tuli vohveleita paisteltua ja nyt aion ottaa taas takaisin tämän herkun. Suolaista ja makeaa täytettä, kumpikin on herkkua rapeiden vohveleiden kanssa, niin aamiaisella kuin illan istujaisissakin. Tässä täytteessä vähemmän on enemmän, aina ei tarvitse montaa aineosaa, vähemmälläkin selviää.
Savulohitäyteiset vohvelit
Vohvelit n 8 kpl
3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
50 g voisulaa
Mittaa maito kulhoon, lisää vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi, lisää suola ja kananmunat. lopuksi kivennäisvesi, anna taikinan turvota kylmässä n. tunti.
Paista vohvelipannulla
Täyte:
n. 200 g savulohta
1-2 kevätsipulia
1 rs tuorejuustoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
Hienonna kevätsipuli ja savulohi, sekoita kaikki aineet keskenään. Tarkista suolan tarve.