Lounaaksi, illanistujaisiin, päivälliselle, mihin vaan sopii ruokaisampi salaatti. Onko
jäänyt jääkaappiin jotain jämiä tai sitten ihan ostaa tarvittavat tarvikkeet kaupasta. Minulla
sattui jäämään viikonlopusta kaikennäköistä ja kaapista löytyi pari pakettia nuudelia, joten
päivälliselle saatiinkin kunnon ruokainen salaatti, kevyttä, terveellistä ja maittavaa.
Onko sinulla joku mieliresepti, jonka haluat jakaa lukijoille? Lähetä se minulle, niin kokeilen sitä
ja maukkaimmat niistä julkaistaan lehdessämme. s-posti: niina@jns-mediajakelut.com
Nuudelisalaatti
2 pss kananmakuisia
nuudeleita
200g tuoreita pitkiä
papuja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
200g pakaste maissia
½ kerää
jäävuorisalaattia
puolikas kurkku
kirsikkatomaatteja
1 prk ananasta
1 pkt vuolukanaa
persiljaa
Huuhtele pavut ja kiehauta suolavedessä n. 8–10 minuuttia.
Valuta vesi pois. Pilko tarpeen mukaan nuudeleita hieman pienemmäksi. Kiehauta nuudelit nopeasti, laita pussissa olevat mausteet sekaan ja ylimääräinen vesi pois. Pilko sipuli ja valkosipuli ja paista ne pannulla öljyssä.
Lisää pannulle pavut ja nuudelit, ja pyöräytä muutaman kerran ympäri. Pilko jäävuori, kurkku ja tomaatit.
Laita astian pohjalle kerros salaattia ja loput aineet kerroksittain päälle. Koristele persiljalla. Aineita voi korvata omien mieltymysten mukaan ja jääkaapin sisältöä kannattaa hyödyntää.