Orvokit valtaavat Suomen keskiviikkona

24.04.2024 09:04

Odotetun orvokkisesongin alkua juhlistetaan tänä vuonna uudenlaisella tapahtumalla, kun Orvokkipäivä valtaa Suomen kaupungit, kylät ja taajamat 24. huhtikuuta. Tempauksessa paikalliset puutarhat ja kukkakaupat kukittavat julkisia pihoja, kivijalkayritysten edustoja, koulunpihoja sekä muita ulkotiloja kevään ensimmäisillä orvokeilla ohikulkijoiden ja asukkaiden iloksi. Tempauksen järjestää kasvihuoneviljelijöiden toimialajärjestö Kauppapuutarhaliitto ry.

– Tarkoituksena on yllättää ihmisiä piristävällä orvokkiyllätyksellä keskellä kaupunkia. Tempauksella halutaan lisäksi tuoda vapuksi iloa ja väriä erilaisiin pihoihin, kertoo Kauppapuutarhaliiton viestintäpäällikkö Minna Rantala

Orvokkeja lahjoitetaan yhteensä 85:een kohteeseen ympäri Suomen ja lahjoitettavia orvokkeja on yli 4000 kappaletta! Orvokit tulevat lähipuutarhoilta. Puutarhoja ja kukkakauppoja on mukana tempauksessa yhteensä 32 eri puolilta Suomea.

– Orvokkeja istutetaan paljon päiväkotien ja koulujen pihoille, mutta mukana on myös kivijalkayritysten ja ravintoloiden pihoja. Meillä on nyt harmillinen takatalvi meneillään, mutta orvokki on kuin luotu Suomen arvaamattomaan kevääseen. Se kestää jopa viittä pakkasastetta ja räntäsadetta, Rantala kertoo. 

 Orvokki aloittaa kesäkukkien kauden. Orvokki on ylivoimaisesti Suomen suosituin kesäkukka: niitä viljellään noin 7 miljoonaa kappaletta. 

Bongasitko orvokki-istutuksen? Jaa kuva istutuksesta somessa tunnisteilla @kauniistikotimainen #orvokkipäivä ja voit voittaa kukkalahjakortin! Arvomme 15.5.2024 mennessä osallistuneiden kesken yhteensä 4 kpl 50 euron arvoisia lahjakortteja, jotka käyvät kaikissa Suomen Interflora -kukkakaupoissa. Kuvan voi jakaa mistä tahansa orvokki-istutuksesta, myös esimerkiksi omalla pihalla kasvavista orvokeista.