TUNNELMAPALOJA HOLLOLAN VIIHDEKUORON SUA KAIPAAN -KONSERTISTA 13.11.2021

18.11.2021 07:11

Kun Hollolan Viihdekuoron Sua Kaipaan -konsertti vihdoinkin toteutui lauantaina 13.11.2021, oli aistittavissa paljon yhdessä tekemisen riemua, iloa ja onnea. Olihan konsertin ajankohtaa jouduttu siirtämään koronan vuoksi pariinkin kertaan, mutta nyt Viihdekuoro pääsi vihdoinkin laulamaan ja esiintymään livenä. Kun konserttilippuja kysyttiin runsaasti jo ennakkoon, oli selvää, että myös yleisö halusi päästä kuuntelemaan elävää musiikkia ja Hollolan Tiilikankaan koulun liikuntasali täyttyikin mukavasti. Karu liikuntasali muuntui kuorolaisten kätevissä käsissä pian upeaksi ja käytännölliseksi konserttisaliksi koristeiden ja valojen myötä. Konsertin vaaleanpunainen värimaailma viritti sekä kuorolaiset että yleisön konsertin teemaan ja näin harmaa marraskuu pääsi unohtumaan edes hetkeksi. Olimme odottaneet tätä hetkeä ja yleisön kohtaamista. Sulje silmäsi, nyt se alkaa! Huolet hetkeksi unohtakaa!

Hyökyaalto vyöryi, elämän nälkä herätti ja kiskaisi meidät mukaansa. Laulujen myötä koimme syviä ja kauniita tunteita. Orkesterin säestys virtasi suonissamme kuin elämän viini. Harmonikan ääni tahditti tunnelmallisen pehmeästi ja kitaran kielet värähtelivät. Sormet tanssivat koskettimilla ja näppäilivät kieliä. Rumpukapuloiden iskiessä tahtia antauduimme musiikin vietäviksi. Muodostimme sydämiä, taivuimme eteen, taakse, sivulle ja takaisin. Lava nitisi, tuntui pyytelevän välillä jo armoa, mutta laulu vaan soi!   

Halusimme näyttää, mitä osasimme ja avasimme lauluihin sisältyviä tarinoita. Kuoromme miehet heittäytyivät tunnelmasta toiseen varsin uskottavasti. Välillä isot miehet eläytyivät tennarit vilkkuen juokseviksi räkänokkaisiksi pikkupojiksi, mutta vakavoituivat sitten vaikka pyhään toimitukseen. Kuoromme naiset tulkitsivat vahvasti ihmisen viisautta ja rohkeutta silloinkin, jos pokka meinaa pettää, paniikki iskeä tai sydän jättää. Kiitos kuoromme solisti, Tuire Viljaselle! Tuiren tulkinta oli todella taidokasta ja vahvaa.

Laulut toimivat tunteidemme tulkkeina silloin, kun sydän itkee, sanat takertuvat kurkkuun, kädet jäätyvät taskuun tai jalat eivät kanna. Kyllä yleisö ymmärtää, mistä on kyse, kun lauluissa pyydetään laittamaan pää paikoilleen, ollaan enkeleitä toisillemme, juodaan elämän viiniä, katsellaan pilviä, piirrytään ilmaan, pyydetään viemään kotiin, ollaan lähempänä elämää jne. Laulajan tehtävänä on silloin tulkita laulujen sisällä olevaa tarinaa ja ottaa kuulijansa mukaan tunnelmaan.  

Pidimme toisistamme huolta ja pyrimme pitämään koronat loitolla. Käsidesit, maskit ja turvavälit olivatkin konsertissa läsnä. Yleisö eli musiikin mukana, ja se välittyi kyllä lavalle asti. Kiitos, mahtava yleisö! Kiitos saamastamme runsaasta positiivisesta palautteesta. Kiitos kuoromme johtaja, Marko Kempille! Marko oli valinnut ohjelmiston laulut ja teki niihin myös sovitukset, jotka sopivat loistavasti Hollolan Viihdekuorolle. Ohjelmistossa oli mukana todellisia helmiä, jotka pääsivät Markon taitavien sovitusten ja kuoron äänten myötä nyt ansaitusti uuteen loistoon. Kiitos orkesterille, valo- ja äänitekniikalle sekä yhteistyökumppaneille. Kiitos Hollolan kunta! Kiitos meille kaikille!

Hollolan Viihdekuoro toivoo pääsevänsä esittämään Sua Kaipaan -konsertin ohjelmistoa vielä jatkossakin. Kuoroa voi pyytää konsertoimaan tai laulamaan erilaisiin tilaisuuksiin. Uusia laulajia otetaan myös mukaan kuorolaulutoimintaan.

Yhteystiedot: Hanna Dogan, kuoron puheenjohtaja, hollolan.viihdekuoro@gmail.com puh. 050 3539 611; Marko Kemppi, kuoronjohtaja, marko.kemppi@gmail.com puh. 050 5949 326

Riitta Yrjänä, kuoron tiedottaja, yrjanariitta@gmail.com puh. 044 0885 501