Eipä ole pitkään aikaan tullut tehtyä leikkeitä, mutta viikonvaihteessa tehtiinkin iso kasa, kun oli
koko perhe koolla syömässä. Uunissa lohkoperunat valmistuivat samaan aikaan, kun leikkeet
paistuivat pannulla. Yhdessä tekemällä hommat hoituu ja samalla kuunnella nuorison tarinointia ja
ihania kuplivia naurun remahduksia. Etenkin nyt tässä maailmantilanteessa oma perhe tuntuu vieläkin
arvokkaammalta ja yhdessä olemisesta saa taas energiaa suorittaa arjen touhuja. Nautitaan elämästä!
Niin ja Itävallassa ei saa kutsua Wienin-leikkeeksi muita, kuin vasikanlihasta tehtyjä leikkeitä.
600 g Porsaan tai vasikan
ulkofileetä
grillimaustetta
leivitykseen:
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
Paistamiseen voita ja öljyä
Päälle:
Sitruuna viipale missä on
anjovista ja kaprista.
- Leikkaa fileet n. 1 cm:n
paksuisiksi viipaleiksi.
Nuiji kevyesti kelmun
alla ohuemmaksi. Mausta
grillimausteella. - Laita yhdelle lautaselle
vehnäjauhot, yhdelle munat ja
yhdelle korppujauhot. Ripottele
vehnäjauhojen sekaan 1 tl
suolaa. Riko munien rakenne. - Kieritä leikkeet ensin
vehnäjauhoissa, kasta sitten
kananmunaan ja lopuksi
korppujauhoihin. - Paista runsaassa voi-öljyssä
molemmin puolin n. 3min,
kunnes ovat rapeita ja kauniin
ruskeita. - Tarjoile lohkoperunoiden tai
muusin kanssa.