Wieninleike

25.03.2022 05:03


Eipä ole pitkään aikaan tullut tehtyä leikkeitä, mutta viikonvaihteessa tehtiinkin iso kasa, kun oli
koko perhe koolla syömässä. Uunissa lohkoperunat valmistuivat samaan aikaan, kun leikkeet
paistuivat pannulla. Yhdessä tekemällä hommat hoituu ja samalla kuunnella nuorison tarinointia ja
ihania kuplivia naurun remahduksia. Etenkin nyt tässä maailmantilanteessa oma perhe tuntuu vieläkin
arvokkaammalta ja yhdessä olemisesta saa taas energiaa suorittaa arjen touhuja. Nautitaan elämästä!
Niin ja Itävallassa ei saa kutsua Wienin-leikkeeksi muita, kuin vasikanlihasta tehtyjä leikkeitä.

600 g Porsaan tai vasikan
ulkofileetä
grillimaustetta
leivitykseen:
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
Paistamiseen voita ja öljyä
Päälle:
Sitruuna viipale missä on
anjovista ja kaprista.

  1. Leikkaa fileet n. 1 cm:n
    paksuisiksi viipaleiksi.
    Nuiji kevyesti kelmun
    alla ohuemmaksi. Mausta
    grillimausteella.
  2. Laita yhdelle lautaselle
    vehnäjauhot, yhdelle munat ja
    yhdelle korppujauhot. Ripottele
    vehnäjauhojen sekaan 1 tl
    suolaa. Riko munien rakenne.
  3. Kieritä leikkeet ensin
    vehnäjauhoissa, kasta sitten
    kananmunaan ja lopuksi
    korppujauhoihin.
  4. Paista runsaassa voi-öljyssä
    molemmin puolin n. 3min,
    kunnes ovat rapeita ja kauniin
    ruskeita.
  5. Tarjoile lohkoperunoiden tai
    muusin kanssa.