Yhteisökärpäsen toiminta laajenee Liipolaan

23.11.2022 04:11

Yhteisökärpänen kokeilee siipiään jatkossa myös Liipolassa! Kärpäsen kaupunginosasta toteutetusta yhteisö- ja osallisuustyöstä saadut upeat tulokset kannustivat laajentamaan toimintaa myös Liipolaan.

Syksyn aikana Liipolan asuinalueen lapsiperheille on tarjottu mahdollisuus toisten lapsiperheiden kohtaamiseen. Yhteisökärpänen on yhdessä PHHYKY:n lapsiperhepalveluiden kanssa järjestänyt Leikkitreffejä Liipolanmäen leikkialueella. Marraskuusta lähtien Leikkitreffit on siirretty sisätiloihin Monitoimitalo Onniin. Leikkitreffit järjestetään tämän vuoden puolella vielä kahdesti: 22.11. ja 13.12. klo 9.30‒11. Leikkitreffeille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tarjolla Leikkitreffeillä on mehua, kahvia ja pientä naposteltavaa.

”Tarkoituksena on, että ensi vuoden alusta lähtien Leikkitreffit järjestettäisiin Liipolassa joka viikko.” Särmäkari sanoo.

Yhteisökärpänen on käynnistellyt yhteistyötä myös Liipolan seurakunnan kanssa.
”Meillä on suunnitteilla erilaisia asukastoimintoja Liipolaan ensi vuodelle. Lapsiperheiden lisäksi erityisesti kouluikäisten tarpeita on kartoitettu. Särmäkari vihjaa.

Työ jatkuu myös Kärpäsessä: Yhteisökärpänen on osoittanut, että asukasosallisuuteen ja yhteisöllisyyteen panostaminen kantaa hedelmää. Alueen asukkaat ovat lähteneet upeasti mukaan kehittämään omaa asuinaluettaan.

Alueen asukkaiden toiveista ja heidän avullaan on Yhteisökärpäseen kahden vuoden aikana muodostunut monenlaista yhteisöllistä toimintaa kuten lapsiperheiden Leikkitreffit, Kaiken kansan korttelikahvila, Korttelilenkki sekä lautapeliryhmä Noppakortteli. Lisäksi yhdessä asukkaiden kanssa Kärpäsessä järjestetään erilaisia tempauksia ja tapahtumia.

Tervetuloa Avoimiin oviin 23.11. klo 15‒19!

Yhteisökärpänen järjestää avoimet ovet keskiviikkona 23.11.2022 klo 15‒19 osoitteessa Kasakkamäentie 8, Lahti. Avoimissa ovissa on mahdollisuus tutustua Yhteisökärpäsen toimitilaan sekä työntekijöihin, tavata alueen asukkaita ja osallistua yhteisöllisen taideteoksen valmistamiseen. Lapsille on tarjolla myös kasvomaalausta.

”Toivottavasti mahdollisimman moni uskaltautuu astumaan sisään viihtyisiin tiloihimme ja tulee juomaan kanssamme kupin kahvia tai teetä. Yhteisökärpäsen tila mahdollistaa monenlaista toimintaa, ja yhdessä voimme ideoida, mitä kaikkea se voisikaan jatkossa olla! Olen täällä alueen asukkaita varten.”, yhteisökehittäjä Petra Särmäkari kertoo.

Yhteisökärpänen on Lahden Diakonialaitoksen ja Lahden kaupungin yhteinen elokuussa 2020 käynnistynyt asukasosallisuus- ja yhteisöhanke. Yhteisökärpänen lisää Kärpäsen ja nyt myös Liipolan alueiden asukkaiden hyvinvointia ja vähentää yksinäisyyttä yhteisöllisyyden keinoin.                              

Lisätietoja:    Petra Särmäkari
Yhteisökehittäjä, Yhteisökärpänen-hanke, Lahden Diakonialaitos
044 7392045
petra.sarmakari@dila.fi