Keskikesän juhla lähestyy ja aletaan miettiä mitä herkkuja tarjolle laitetaan, yksi suosikki salaateistani on Caesar-salaatti, joka muuntuu tarpeen mukaan, milloin kanan milloin kalan rinnalle. Tämän salaatin maut piilevät rapeissa krutongeissa, maukkaassa kastikkeessa sekä ihanan rapeassa salaatissa. Kastikkeen ja krutongit voit tehdä etukäteen, itse salaatin teko on nopeaa. Oikein mukavaa kesän alkua ja yhdessä oloa.
Krutongit
4 maalaisleipäviipaletta
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
Kastike
1 valkosipulinkynsi
1 keltuaista
3-5 anjovisfileetä
1 rkl sitruunamehua
1 tl worcestershirenkastiketta
2 tl sinappia
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl oliiviöljyä
Salaatti
2 rku Romaine-salaattia tai cosmopolitan-salaattia
1 dl parmesanjuustoa
Huuhdo salaatinlehdet, valuta hyvin ja revi laakeaan kulhoon.
Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi.
Valmista kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon anjovisfileet, sitruunanmehu, sinappi, mustapippuri, worcestershirenkastike. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää öljy samalla vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike hienonnetulla valkosipulilla.
Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita nostellen. Ripottele päälle parmesaanilastut ja krutongit.