Sirkkaliisa Brandelin sitruunainen kiisseli

kiisseli 016

Sirkkaliisa laittoi reseptin jo muutama viikko sitten ja ajattelin, että nyt olisi hyvä aika se julkaista. Äitienpäivähän on sunnuntaina ja silloin kakkua on tarjolla monessakin kodissa, mutta mitäs jos ruoan päätteeksi ennen kakkukahveja, olisi tarjolla raikas sitruskiisseli. Tämä onkin hieman erilainen kiisseli, koska suurusteena on kanamunaa sekä perunajauhoja. Kiitokset Sirkkaliisalle ohjeesta ja oikein hyvää äitienpäivää teille kaikille. Tässä teille Sirkkaliisan herkkujälkiruoka.

Sitruunainen kiisseli

½ L vettä (kylmää)

1½ dl sokeria

1 sitruunaan kuori

1 kananmuna

3 rkl perunajauhoja

1 sitruunanmehu

Vatkaa kanamunan rakenne rikki kattilassa, lisää kattilaan kaikki muut aineet paitsi sitruunanmehu. Kuumenna kiisseli kokoajan sekoittaen, kiehauta niin että kiisseli paksunee ja kuplahtelee muutaman kerran. Älä keitä, keittäminen rihmoittaa kanamunan ja se ei ole kiva makuista suussa. Lisää sitruunanmehu. Ripottele kiisselin päälle hieman sokeria, se estää kuorettumista. Tarjoile vaikka kermavaahdon kera.

Share on facebook