Hiekkakakku

22.01.2020 10:01

Hiekkakakku

Teetä ja sympatiaa, näin oli mainoslause mennä vuosina, siihen kun kun lisätään pala mainiota kahvikakkua, niin kelpaa hemmotteluksi monelle. Mikä on pimeässä illassa juoda kuppi höyryävää teetä ja nauttia  pala hiekkakakkua, käpertyä viltin alle ja katsoa lempisarjaa. Olisiko tämäkin osa sitä arjen luksusta tai kuten nykyään on trendikästä ”kotoilu”.  Kahvikakkujen teko on merkittävästi vähentynyt, kun tilalle on tulleet piirakat ja kuppikakut, hyviähän ne ovat, mutta joskus kaipaa pelkistettyä kahvikakkua, ilman mitään krumeluureja, pala lapsuutta!

Hiekkakakku

200g margariini

2 dl sokeria

3 kananmunaa

2,5 dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl sitruunanmehua tai

1 rkl konjakkia

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää yksitellen huoneenlämpöiset munat välillä hyvin vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet. Sekoita kakkutaikinaan. Lisää sitruuna tai konjakki.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa 50 – 55 min. Anna jäähtyä hetken. Kumoa lautaselle.