Kahden kalan keitto

Talvi odotuttaa itseään, välillä ollut niin kaunista lumimaisemaa ja seuraavana päivänä jo vettä satanut ja vienyt kaiken mennessään. Itse kaipaan pikku pakkasia ja ulkoilua, jonka päälle on ihanaa syödä höyryävän kuumaa kalakeittoa. Kahden kalan keitto on mukavaa vaihtelua totuttuun lohikeittoon. Ja etenkin näin joulun jälkeen keitot tuovat kaivattua keveyttä. Jos kaipaat kevyempää versiota, niin laita kerman tilalle maitoa, niin silloin saat myös oivallisen keiton. Odotellaan pakkasia ja nautitaan keittoja.

Kahden kalan keitto

6 dl vettä

1 kalaliemi kuutio

500 g perunaa

100 g porkkanaa

1 sipuli

n. 5 cm purjoa

400g pakaste kahdenkalan sekoitus

2 dl ruokakermaa

½ dl tilliä

muutama maustepippuri kokonaisena

suolaa maun mukaan

Kuumenna vesi ja lisää kalaliemi, pippurit, kuoritut ja pilkotut perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä puoli kypsäksi. Lisää kahden kalan kuutiot. Lopuksi lisää kerma, suola ja tilli. Tarkista maku.