Miniäni Marika tuli käymään kipollinen karpaloita ja purkillinen kinuskia mukanaan. Tovi tuumailtiin mitä herkkua tehtäisiin ja sitten löytyikin vanhoista ohjeista mukava kakkuresepti, jonka toteutimme. Täytyy sanoa, että mehevä kakku siitä tulikin ja maistui hyvälle kahvin ja reilun kinuskilorauksen kanssa. Tähän kakkuun toimisi puolukkakin vallan mainiosti ja miksei karviaiset ja herukatkin. Tänä syksynä on tullut tehtyä paljon luonnonantimista kaikenmoista ja niitä saa nauttia sitten talvella, jos vaikka saataisiin kunnon talvi lumineen ja pakkasineen.
Karpalo-kinuskikakku
Taikina:
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
¾ dl margariinia
2 dl piimää
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Muruseos:
75g margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
¾ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
Väliin:
n. 200g karpaloita
200g kinuskituorejuustoa
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon kevyesti nostellen sulatettu margariini, piimä ja kuivat aineet. Vältä turhaa sekoittamista.
Laita leivinpaperi 23-25 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 175 asteessa 20 min.
Valmista muruseos. Mittaa ainekset kulhoon ja nypi tasaiseksi muruksi.
Lisää karpalot kakkutaikinan pinnalle. Lusikoi tuorejuustoa karpaloiden päälle.
Ripottele lopuksi pinnalle tasaisesti muruseos. Paista vielä 25-30 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Tarjoa kinuskikastikkeen kanssa.