Syksyn sato jatkuu

suppilovahverokeitto 011

Nyt on ollut satoisa syksy ja metsät ovat täynnä erilaisia herkkuja. Mustikat, puolukat ja kantarellit on säilötty talven vartan, kasvihuoneessa kypsyvät vielä tomaatti, chili ja hapanero. Tänään olivat vuorossa suppilovahverot, niitä on nyt runsaasti ja osa on kuivumassa, pienestä erästä tein maittavan kastikkeen jauhelihapihveille. Nyt kannattaa mennä metsään ja nauttia hyvästä ilmasta ja metsän antimista.

Suppilovahverokastike

5-7 dl suppilovahveroita

2 rkl voita

1sipuli

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl vettä

1 sieniliemikuutio

¼ tl mustapippuria

¼ tl sokeria

2 dl kermaa

(suolaa)

Puhdista sienet, kumoa puhtaat sienet kuivalle paistinpannulle ja haihduta neste pois.

Lisää joukkoon voi sekä hienonnettu sipuli. Paista, kunnes sipulit ovat kuultavia.

Ripottele päälle vehnäjauhot ja lisää vesi sekä sieniliemikuutio samalla sekoittaen. Anna hautua noin 5 minuuttia.

Mausta seos mustapippurilla ja sokerilla.

Kaada suppilovahverokastikkeen joukkoon kerma ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Share on facebook