Keilailu-uutinen: Leskiselle Lahti Bowling Tourin finaalin voitto

10.09.2020 01:09

Keskiviikkona 26.8.2020 päästiin Lahden Keilahallissa vihdoin keilaamaan paremmuudesta. Oli vuorossa Lahti Bowling Tourin finaali, joka alun perin piti olla alkukesästä, mutta koronan takia sitä jouduttiin siirtämään elokuulle.

Loppukilpailuun pääsi 18 eniten pisteitä kerännyttä kilpailijaa koko 2019-2020 Lahden kiertueen osakilpailuista. Näiden lisäksi ulkopuolelle jääneistä pääsi kolme parasta veteraaninaista, neljä parasta veteraanimiestä, paras seniorinainen, paras seniorimies ja paras juniori. Yhteensä siis 28 keilaajaa.  Finaalissa keilattiin 7 sarjaa amerikkalaisittain, jonka jälkeen 8 parasta pelasi Round Robin -pelit. Finaalin rataolosuhde arvotiin alkukilpailussa käytössä olleista öljyprofiileista.

Alusta asti kilpailua hallinnut, vasta 15-vuotias hollolalainen Roni Leskinen oli ensimmäisen osion eli seitsemän sarjan jälkeen 84 pisteen johdossa. Hän heitti myös keilailu-uransa kolmannen 300 pisteen sarjan alkuosion kolmanteen sarjaan.

Round Robin -vaiheessa pelattiin jokainen jokaista vastaan, eli yhteensä 7 sarjaa. Voitosta irtosi 30 ja tasapelistä 15 bonuspistettä. Häviöstä ei pisteitä. Leskinen jatkoi vahvasti myös tämän vaiheen ja kasvatti johtoa tasaisesti heittäen sarjoja n. 230 pisteen keskiarvolla. Voittojakin vastustajista irtosi 4, joten bonuspisteet auttoivat nuorta miestä.

Voiton vei ylivoimaisesti siis Bayn Roni Leskinen.Hänen tasoituksellinen tuloksensa 14 sarjaan oli 3471. Bonuksia hän sai 120 pistettä, joten yhteensä 3591 pistettä. Toiseksi sijoittui TPS:n Juuso Rikkola, joka jäi 121 pisteen päähän voittajasta. Kolmanneksi ylsi Valtti B.E.T:n Teemu Asplund jääden Rikkolan tuloksesta 42 pistettä.

–  Alusta asti heitto tuntui hyvältä ja rennolta. Kun round robin -vaihe alkoi, itseluottamus oli korkealla ja hyvä fiilis jatkui. Tämä oli tähänastisista voitoistani ehkä makein. Ja vielä kolmen sadan sarja kruunasi tunnelman, kertoo Roni Leskinen.

Kuvassa: Juuso Rikkola, Roni Leskinen ja Teemu Asplund

Teksti ja kuva: Niina Leskinen