Syksyn satoa

002

Suomalaisen ruoan päivä

Syksyn ohittamaton parivaljakko on luonnollisesti kesäkaali ja puolukkahillo. Kaalipata valmistuu nopeasti ja paranee lämmittäessä. Perjantaina 4.9.2020 vietetiin suomalaisen ruoan päivää, tämä resepti sisältää suomalaisuutta yllin kyllin. Kesäkaali on nyt parhaimmillaan ja liki suoraan pellolta kauppaan toimitettu. Puolukka taas on monin paikoin jo kypsynyt ja valmista poimittavaksi tai niin kuin mummoni sanoi noukittavaksi.

Hyvää suomalaisen ruoan päivää teille, nautitaan oman maan antimista.

Kaalipata

1 kesäkaalin kerä

3 porkkanaa

400 g sika-nautajauhelihaa

1 pss sipulikeittoainesta

2 lihaliemikuutiota

1 dl riisiä

ripaus meiramia

vettä

Pilko kaali pieniksi paloiksi ja laita pataan, lisää vettä niin, että kaali juuri ja juuri peittyy. Anna kiehua n. 10 minuuttia. Lisää paloiteltu porkkana, lihaliemikuutio, sipulikeittoaines ja meirami. Anna kiehua 10 minuuttia ja lisää paistettu jauheliha joukkoon. Hauduta pataa n. 10 minuuttia ja maista onko kaali hautunut kypsäksi. Lisää suolaa tarvittaessa.

Share on facebook