Koko perheen tapahtuma Jukola Games palkittiin

27.02.2020 09:02

Hollolan Tiilikankaalla on järjestetty jo 40 vuoden ajan koko perheen tapahtuma Jukola Games. Nyt omakotiyhdistyksen järjestämä tapahtuma on valittu vuoden urheiluteoksi Hollolassa. Päijät-Hämeen Urheilugaalassa Vierumäellä 8.2.2020 palkintopystin ottivat vastaan yhdistyksen edustajat Erika Sahlman ja Kimmo Ahonen.

– Hollolan kunnan yhdistysillassa vuoden 2019 lopulla informoitiin siitä, että Hollolan kunta hakee kuntapalkintoehdokkaita ja sitä kautta meihin otettiin yhteyttä. Omakotiyhdistys päätti, että haetaan kuntapalkintoa ja kasattiin kertomus Jukola Gamesista ja erityisesti viime vuoden eli juhlavuoden tapahtumasta. Hollolan kunnan lautakunnassa arvioitiin hakemukset ja sen perusteella Jukola Games oli saanut eniten ääniä. Erityisesti tapahtuman pitkää perinnettä arvostettiin, kertoo kisatoimikunnan entinen puheenjohtaja Kimmo Ahonen.

Tiilikankaalla asuvat sekä joskus siellä asuneet ja heidän jälkipolvensa voivat osallistua tapahtumaan. Pääkisapäivä on elokuisena lauantaina ja pitää sisällään monenlaisia lajeja. Joukkuelajeina ovat mm. kottikärryviesti ja kananmunan kuljetus. Yksilölajeina ovat mm. saappaanheitto, vauhditon pituushyppy, narugolf, kolmipyöräisten kisa sekä eri juoksumatkat. Lajeja on yhteensä yli 20 eli kaikille löytyy varmasti jokin laji. Toukokuussa alkaa kuntorastivaihe, joka kestää läpi kesän ja viime vuona ne liikuttivat tiilikankaalaisia yli 10 000 km. Myös petanque- ja mölkky-cup järjestetään vuorovuosin.

– Arvostamme palkintoa korkealle. Työ, mitä Jukola Gamesin eteen tehdään on pääosin talkoisiin perustuvaa. Hienoa, että sellainen työ saa näkyvyyttä. Haluamme jatkaa ja ylläpitää perinteitä, jatkaa Ahonen.

Kisatoimikunnan uutena puheenjohtajana aloittaneen Erika Sahlmanin mukaan vuoden 2020 tapahtuman teemana ovat teini-ikäiset.

– 2020 on olympiavuosi ja tämän vuoden tapahtumassa nähdään perinteikäs olympiatulen sytyttäminen. Teemana meillä ovat teinit. Otetaan huomioon enemmän 11-15 -vuotiaiden toiveita ja miten he haluaisivat olla mukana järjestämässä tapahtumaa. Perustamme aikuisten kisatoimikunnan rinnalle nuorten toimikunnan. Lajeissa tullaan myös muuttamaan ikärajoja niin, että nuoret kilpailevat omassa sarjassaan. Tarkoituksena on saada enemmän nuoria paikalle, kiteyttää Erika Sahlman.

Teksti ja kuva: Niina Leskinen