Lions Clubs Internationalin 106. kansainvälinen presidentti Dr. Patti Hill vieraili Lahdessa 8. kesäkuuta

09.06.2023 12:06

Maailman suurimman palveluklubijärjestön Lions Clubs Internationalin tulevan kauden kansainvälinen presidentti Dr. Patti Hill Kanadan Edmontonista vieraili puolisonsa lion Greg Holmesin Lahdessa 8. kesäkuuta tutustuen Lions Lahti Green City -ympäristöhankkeeseen.  Lisäksi Sibeliustalolla hänelle esiteltiin Orkester Norden -toimintaa, jonka kotipaikka on 2019–2024 Lahdessa sekä Lahden kaupungin elinvoima- ja ympäristöhankkeita.

 Lions Lahti Green City -ympärisöhanke polkaistiin tänä vuonna todella arvokkaasti ja hienosti käyntiin, kun kansainvälinen presidentti Dr. Patti Hill vieraili seurueensa kanssa tervehtimässä talkoolaisia. Vierailuillaan hän haluaa mieluusti tutustua paikallisiin hankkeisiin ja ympäristöhankkeessa häntä ihastutti erityisesti se, kun siinä on mukana paljon nuoria sekä sen monimuotoisuus yhteistyökuvioiden osalta.

 Hanke on lion Anne Vanhalan ideoima ja LC Lahti/Ankkureiden koordinoima yhteistyöhanke, joka käynnistyi 2021 ja starttasi nyt 8. kesäkuuta kolmannen kerran. Projektiin kutsutaan mukaan nuoria, jotka yhdessä lionsien kanssa kitkevät pois Lahden kaupungin alueelta eläin- ja kasviperäisiä vieraslajeja. Talkootyöstä nuoret saavat todistuksen, ja seuralle maksetaan korvaus, joka mahdollistaa esim. kausimaksujen alentamisen. Ensimmäisenä vuonna projektiin osallistui kaikkiaan lähes 150 henkilöä, joista nuoria n.100 ja pelkästään heidän yhteenlaskettu työpanoksensa ko. ajalta 200 työpäivää. Vuonna 2022 mukaan lupautui n. 90 nuorta ja tänä vuonna projektissa mukana n. 80 nuorta.

 Lions Lahti Green City -projekti on huomioitu mm. vuonna 2021 mm. maailmanlaajuisella Lions Kindness Matters -palvelupalkinnolla sekä Lions-liiton ympäristöpalkinnolla, vuonna 2022 hanke sai arvostetun vuotuisen Lahden kaupungin ympäristöpalkinnon.

 Palveluhankkeessa mukana ovat olleet Lahden alueen lionit, urheiluseurat, Lahden nuorisopalvelut, Lahden kaupungin metsätoimi ja ympäristöpalvelut, Lahden viherpalvelut, Luontoturva Ky, Salpakierto, Tavarataksi Finland ja Hämeenmaa. Vuosina 2021 ja 2022 hankkeen rahoittajana oli ELY-keskus ja tänä vuonna rahoittajina ovat Lahden kaupunki ja Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö.

 Dr.Patti Hill on on psykologi ja konsulttiyrityksen toimitusjohtaja ja hänestä tulee kansainvälisen järjestön toinen naispresidentti kautta aikojen, kun hän siirtyy tehtävään kauden 2023-2024 alusta. Vierailullaan 7.-11.6.2023 Suomessa hän tutustuu lisäksi mm. ukrainalaisten auttamistapoihin Espoon Kaivo kohtaamispaikassa sekä vierailee la Suomen Lions-liiton 70. vuosikokouksessa Espoossa .

 Lions Clubs International -järjestöön kuuluu yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 200 maassa ja 48 440 lionsklubissa. Suomen Lions-liitossa on yli 800 lionsklubia, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 18 000. Suomi kuuluu maailman aktiivisimpiin lionsmaihin ja on maailman 13. ja Euroopan neljänneksi suurin jäsenmaa.

 Tiedustelut:                                          

SVDG Anne Vanhala,                                            
liiton ympäristöleijonien puheenjohtaja                    

LC Lahti/Ankkurit     
puh. 040 5821 582

Valokuvassa lion Anne Vanhala, lion Greg Holmes ja presidentti Patti Hill

Valokuva : Taina Räty