Kriisinhallintaveteraanit tarvitsevat vertaistukea!

09.06.2023 12:06

Päijät-Hämeen rauhanturvaajat ry on Suomen Rauhanturvaajaliitto ry:n jäsenyhdistys. Yhdistyksessämme on jokaisesta Päijät-Hämeen kunnasta n. 450 jäsentä, jotka ovat olleet mukana YK:n rauhanturvaamistehtävissä tai NATO:n kriisinhallintatehtävissä.

Huolehdimme ja valvomme jäsentemme valtakunnallisten sosiaalisten etujen saamista sekä tuemme taloudellisesti ja vertaistukitoiminnan avulla vaikeuksiin joutuneita rauhanturva- ja kriisinhallintaveteraaneja, sekä heidän lähiomaisiaan.

Ensimmäiset rauhanturvaajat aloittivat jo vuonna 1956 Suezilla. Vanhimmat elossa olevat kriisinhallintaveteraanit ovat siis jo varsin iäkkäitä.

Osallistumme erittäin aktiivisesti myös Sotiemme Veteraanien ja heidän lähiomaistensa avustus- ja perinnetoimintaan.
Sotiemme Veteraanien tukemiseksi tehdyn työn arvostuksesta kertoo paljon se, että yhdistyksellemme myönnettiin 27.4.2023 arvostettu Kansallinen Veteraanipalkinto.

Toiveenamme on nyt tavoittaa mahdollisimman monta sellaista kriisinhallintaveteraania, jotka eivät vielä kuulu yhdistykseen ja tarvitsevat jonkinlaista vertaistukea tai muuta apua selviytyäkseen päivittäisissä toimissaan.

Rauhanturvaajaliitolla on käytössä vertaistukipuhelin (020 769 8111), jonka kautta voi helposti pyytää apua.
Päijät- Hämeen Rauhanturvaajat ry:n vertaistukivastaavan löydät numerosta 040 5691510, s- posti akianttiharju@hotmail.com.

Päijät- Hämeen Rauhanturvaajat ry:n nettisivuilta, www.phrt.fi, löydät runsaasti tietoa tapahtumista ja yleensäkin yhdistyksemme erittäin aktiivisesta toiminnasta (n. 200 aktiviteettia vuodessa!).

Älä epäröi, vaan tule mukaan reiluun porukkaan jo tänään!
Päijät-Hämeen rauhanturvajat ry:n puheenjohtaja
Merja Jylhänniska
040 5633141
merjajn@gmail.com

Päijät- Hämeen Rauhanturvaajat ry:n tiedottaja
Jarmo Laine
0400 603869