Mokkapalat on takuuvarma klassikko. En vielä ole kuullut kenenkään sanovan ettei niistä pitäisi. Mokkapalojen resepti ei juurikaan ole muuttunut vuosien saatossa ja mitä sitä hyvää muuttamaan. Itse jaoin reseptin puoliksi ja tein pyöreään piirasvuokaan.
Mokkapalat
Pellillinen
200 g margariinia
5 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl maitoa
Kuorrutus:
50 g voita
1/2 dl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
4 dl tomusokeria
Pinnalle:
Strösseliä
Sulata rasva ja jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne pienissä erissä vuorotellen maidon
kanssa taikinaan.
Lisää lopuksi voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle pellille.
Paista n. 15 minuuttia 200 astetta.
Sulata kuorrutusta varten voi ja lisää kahvi, kaakao ja tomusokeri. Sekoita
tasaiseksi massaksi ja kaada jäähtyneen pohjan päälle.
Ripottele pinnalle strösselit.