Mitä kaikkea Kuu meille kertookaan !

18.03.2020 08:03

Minulle on jo lapsuudessa opetettu kuun vaiheet ja mitä milloinkin piti tehdä. Meillä oli ennen tätä nykyistä kalenteria kalenteri, jossa oli 13 kk ja se toimi kuun mukaan. Silloinen kansa tiesi tarkkaan, mitä pitää milloinkin tehdä, jotta saisi työnsä onnistumaan täydellisesti. Toki jouduttiin tekemään paljon asioita, koska kuun suotuisa vaikutus ei ollut aina paikalla siinä hetkessä, kun työt oli tehtävä. Mutta pyrittiin maksimoimaan sato, että syötävää oli enemmän ja riitti pitemmälle. Kuu kertoi siis meille, koska piti kylvää, kyntää, vesoa, poistaa rikkaruohot, leikata hiukset, leikata kynnet, pestä matot, värjätä langat, milloin puut oli kaadettava talon rakentamiseen tms. tai koska piti tehdä polttopuut tai hakea joulukuusi metsästä, että neulaset siinä pysyi pitkään jne.

Kohta on huhtikuu 2020 ja kerron teille mitä huhtikuussa kannattaa tehdä ja koska, kuun mukaan:

 • 1 -2 päivä: Lehtikasvien kylvö ja hoito. Kukkien mullanvaihto, pistokkaiden otto ja istutus, taimien kylvö. Hedelmäpuiden varttaminen, oksat kiinnittyvät parhaiten. Kuu on ravussa, jolloin pään seudulle kannattaa tehdä hoitoja (kasvojenhoito, hiustenhoito, kulmakarvojen hoito jne.). Mutta myös päänsäryt ovat tällöin yleisiä.
 • 3-4 päivä: Hedelmäkasvien kylvö ja hoito. Hiusten leikkuupäivät (yläkuulla leikatut hiukset kasvaa nopeammin kuin alakuulla leikatut). Kaikkien kukkien mullan vaihto, pistokkaiden otto. Kuu on Leijonassa ja määrää sydämen, aortan ja valtimot.
 • 5-6 päivä: Juurikasvien kylvö ja hoito, taimien kylvö. Kuu on Neitsyessä ja määrää ruuansulatuksen, vatsan hermot, ohutsuolen, umpisuoli, paksusuoli, perna ja haima.
 • 7-8 päivä: Kukkakasvien kylvö ja hoito. Kuu on Vaakassa ja määrää lantio, lonkka, munuaiset, lisämunuaiset ja virtsarakko.
 • 9-10 päivä: Lehtikasvien kylvö ja hoito, perunan/ruokasipulin istutus ja juurikasvien kylvö (iltapäivällä). Kuu on Skorpioonissa ja määrää lantion pohjaa, munasarjat, kohtu, eturauhanen ja sukuelimet.
 • 11-13 päivä: Marjapensaiden ja hedelmäpuiden leikkaus. Kuu on Jousimiehessä ja määrää lonkkanivelistä polviniveliin, reisien lihakset, kudokset ja laskimot.
 • 14-15 päivä: Kitke rikkakasvit ja tällöin on myös hyvä hävittää vesakot, tuholaiset, homeet. Kuu on Kauriissa ja määrittelee erityisesti polvet, kaikki nivelet ja ihon.
 • 16-19 päivä: Kukkakasvien kylvö ja hoito, peruna, sipulit kylvä iltapäivällä. Kuu on Vesimiehessä 16-17.4. ja määrittelee polvesta nilkkaan, sääret, pohkeet, laskimot ja niiden verenkierron. 18-19.4. kuu on Kaloissa ja määrittelee jalkaterät, kantapäät, varpaat, jalkapohjat ja sitä kautta virtaavan energian saanti.
 • 20-22 päivä: On taas hävityspäivä eli rikkaruohot, vesakot ja muut ongelmat saa parhaiten pois eikä ne helposti uusiudu. 20.4. kuu on kaloissa vielä (katso edellinen), 21-22.4. kuu on Oinaassa ja antaa taas päähän kuuluvat asiat, kuten 1-2.4.
 • 23 päivä: Juurien ja muiden keruu lääkkeeksi ja vasta illalla. On Uusikuu ja se on Härässä, jolla on yhteys, suuhun, nieluun, kurkkuun, kilpirauhaseen, äänihuuliin, niskaan, korviin ja hampaisiin.
 • 24-26 päivä: Juurikasvien kylvö ja hoito, kukkien mullanvaihto ja hoito, kylvö: kukat/pensaat/yrtit/vilja/heinä, kaikki paitsi juurikasvit. 24-25.4. edelleen Härässä (katso 23.4.) 26.4. kuu on Kaksosissa ja määrittelee kädet kokonaisuudessaan, hartiat ja keuhkot. 26.4. 26.4. on taas sään lukupäivä 3 viikkoa eteenpäin.
 • 27 päivä: Kukkakasvien kylvö ja hoito, kukkien mullanvaihto, kylvö ja istutus, kaikki muut paitsi juurikasvit. Kuu on edelleen Kaksosissa (katso yllä).
 • 28 päivä: On vesipäivä, jolloin kukat kannattaa kastella, kosteus pysyy pitkään. Kaivonpaikka löytyy tällöin helposti. Säässä se ennakoi 3 viikko eteenpäin, riippuen tuuleeko pohjoisesta vaiko etelästä? Kuun sirppi kallellaan = sateita ja tuulia, Kuun sirppi pystyssä = kauniimpaa ilmaa. Kuu on Ravussa, joka määrää rinnat, keuhkot, ruokatorven, mahalaukun, maksan ja sappirakon.
 • 29-30 päivä: Lehtikasvien kylvö ja hoito, mullanvaihto, pistokkaiden otto, kaikenlainen kylvö, mutta ei juurikasvit. Hedelmäpuiden varttaminen. Yrttien lehtiosat/kukat keruu kuivattavaksi (aamulla). Kuu on edelleen Ravussa (katso ylempää).

Nautitaan ihanasta Huhtikuusta!
Terveisin: Valkoinen Noita