Niin saapui syys ja omenat kypsyvät omaan tahtiinsa lajikkeesta riippuen. Meillä on kolmas vuosi peräkkäin, kun tulee runsas omenasato. Nyt on aika piirakoille, hilloille, pannukakuille ja mehuasemille kannattaa varata aika hyvissä ajoin, jos haluaa ihanaa tuoremehua. Keittiöön leijaili ihana kanelin tuoksu, kun tätä pannaria tein, päälle vaniljavaahtoa ja herkullinen välipala on valmis.
6 dl maitoa
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa ja sokeria
0.5 dl öljyä
pinnalle:
2-4 omenaa
2 rkl kanelia
1 rkl sokeria
Sekoita jauhot maitoon ja lisää sen jälkeen kananmunat sekä loput aineet. Paista joko voidellulla uunipannulla (se missä on isompi reuna) tai leivinpaperin päällä. Paista 200 asteessa 10 minuuttia, tässä välissä poista siemenkota omenoista ja leikkaa ne viipaleiksi. Asettele omenat pannukakun päälle ja ripottele pintaan kanelia ja sokeri, paista vielä n. 20 minuuttia.