Pasta carbonara

31.01.2021 10:01

Ulkomailla lomaillessa tulee useinkin tilattua pasta carbonaraa, annos on liki pitäen aina erilainen, mutta aina maistuva. Ruoka on makumuistoja täynnä ja tämä vie minut lomatunnelmiin missä lämmin tuulen vire hivelee hipiää ja kaunis musiikki kantautuu korviin, kauniit värilamput luovat tunnelmaa pimenevään iltaan. Tehdään makumatkoja, kun muu matkailu ei nyt ole sallittua, nautitaan siitä mitä meillä on ja syödään kotona hyvin. Tämän pastan tekeminen on nopeaa ja helppoa. Spagetti kuuluu perinteisesti tähän annokseen, mutta itse tein sen tagliatellellä eli nauhamakaronilla. Bon appetit!

Pasta carbonara

500 g spagettia tai tagliatelle

vettä

suolaa

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

öljyä

170 g pekonia

2 kananmunaa

2,5 dl ruokakermaa

3 rkl parmesaani raastetta

mustapippuri rouhetta

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan, pilko sipuli ja valkosipuli, paista kevyesti pannulla ja lisää pilkottu pekoni. Paista pekoni rapsakaksi.

Riko kanamunat kulhoon ja lisää ruokakerma ja parmesaani. Rouhi myllystä pippuria muutama kierros. Valuta kypsä pasta ja kaada takaisin kattilaan, lisää pastan sekaan pekoni-sipulisekoitus, kanamuna-kermaseos. Kypsennä hetki, niin että kerma sakenee. Pyöräytä myllystä hieman suolaa sekaan, maun mukaan.

Tarjoile heti