Rakokiventien katusuunnitelman tavoitteena viihtyisä Rakokiven liikekeskus

22.01.2024 03:01

Rakokiven liikekeskuksen alueella panostetaan liikenneturvallisuuteen ja viihtyisyyteen. Lahden kaupunki laatii katusuunnitelmaa Rakokiventielle välille Elementintie – Toripolku, osana Rakokiven liikekeskuksen kehittämistä.

Alueella parannetaan valaistusta sekä pyöräilyn ja jalankulun olosuhteita rakentamalla erotettu pyörätie Rakokiventien pohjoispuolelle. Viihtyisyyttä tuovat muun muassa puut, pensaat ja köynnökset sekä kesäiset kukkaistutukset ja penkit. Talvikuukausien iloksi Rakokiventielle toteutetaan uusi kausivalaistus.

Katusuunnitelmaan voi tutustua Rakokiven kirjastossa, monitoimitalo Loistossa. Katusuunnitelmaehdotus on nähtävillä 18.–31.1. myös kaupungin verkkosivuilla ja Lahti-Pisteen osallistumistila Kympissä. Suunnitelman toteuttaminen on ajoitettu vuodelle 2025.

Turvallisempi koulureitti valaistusta parantamalla

Toripolulle on toteutettu valaistus Rakokiventien alikulkusillalta Kouvolantielle saakka. Lisäksi tämän vuoden aikana parannetaan Rakokiventien jalankulku- ja pyöräilyväylän valaistusta tärkeällä koulureitillä Kangasvuokontien ja Urheilutien välisellä osuudella.

Kuva: Julien Bachelet