Kesä pöytään perinteisesti kuuluu uudet perunat ja silli, nyt laitoin sillin uudessa muodossa ja samalla siitä tuli ruokaisampi versio. Tämänkin voit valmistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi, niin jää enemmän aikaa nauttia ennusteiden mukaan helteisestä juhannuksesta. Tämän herkun juomana suosittelen makuvettä, laita vesikannuun vaikka muutama kurkkusiivu ja pari mintun oksaa tai mansikoita ja tuoretta basilikaa, saat ruokapöytään kauniin kannun ja raikkaan makuyhdistelmän. Nautinnollista juhannusta.
Silliherkku
150 g silliä
3 kananmunaa
1 punasipuli
1 omena
120g smetanaa
1 rkl sitruunanmehua
2 tl sokeria
tilliä
ripaus mustapippurirouhetta
Keitä kananmunia 10 minuuttia, jäähdytä. Pilko kaikki ainekset pieneksi kuutioksi ja sekoita yhteen. Anna maustua hetki ja tarjoile uusien perunoiden kanssa.