Sini Anttila, 32v, Sinin hius, on Hollolan Yrittäjien valinta vuoden 2024 nuoreksi yrittäjäksi.

04.04.2024 11:04

Sini on nuoresta iästään huolimatta tehnyt jo pitkän uran yrittäjänä. Hämeenkosken keskustassa toimivalla parturi- kampaamolla on laaja asiakaskunta, vakiasiakkaita Rovaniemeltä Portugaliin, ennenkaikkea tietysti omalta paikkakunnalta ja lähikunnista. Varauskirja lähipäiville on aina mukavan täynnä.

Sini pääsi ylä-asteen TET-harjoitteluun paikalla toimivaan Arja Lindgrenin kampaamoon ja huomasi, että kampaamossa pääsi tekemään sitä, mitä hän tulevassa työssään haluaisi: käsillä tekemistä ja asiakaspalvelua. Sini lähti opiskelemaan parturi-kampaajaksi ja teki harjoittelut ja lomatyöt Arjalla. Valmistuttuaan nuori nainen jatkoi tutussa paikassa vuokratuoliyrittäjänä ja muutaman kuukauden kuluttua osti kampaamon liiketoimintakaupalla edellisen omistajan sairastuttua keväällä 2011. Parturi-kampaajan ura alkoi siis harjoittelijana 15 -vuotiaana ja yrittäminen 19 -vuotiaana.

Sini on myös muuten aktiivinen voimahahmo omalla kylällä. Hän pyörittää yrittäjäystäviensä kanssa ’Naisenergiaa’ -kollektiivia, joka järjestää mm. suosittua Naistenpäivä -tapahtumaa ja julkaisee keväällä ilmestyvää Hämeenkosken palveluhakemistoa.
Voimanaisemme Sini vetää myös viikoittain suosittuja kahvakuulaharjoituksia kyläläisille – isoilla kuulilla.

Teksti Niina Kettunen

Kuva Niina Ojansivu