Virikkeelle lahjoitus Hollolan R-Kioskilta

08.05.2020 10:05

Hollolan Keskuskatu 11:n R-kioski voitti R-kioskien palkinnon ja halusi lahjoittaa 1000 euron voittosumman Hollolan Virikkeelle. Lahjoituksen luovutustilaisuus oli 2.4.2020. Kioskien välinen kilpailu on pyörinyt jo pidemmän aikaa, kilpailujakso on 3kk. Eli kolmen kuukauden välein kahdeksan kioskia, jotka ovat parhaiten kehittäneet välipalojen myyntiä, pääsevät lahjoittamaan valitsemalleen kohteelle 1000 euroa. Hollolan Keskuskatu 11:n kioski sijoittui tällä kilpailujaksolla kahdeksanneksi. Mukana oli 191 R-kioskia ympäri Suomen.

– Kysyimme sosiaalisessa mediassa sekä kioskilla satunnaisilta asiakkailtamme, kenelle seuraavaa tonnia yritetään kerätä. Virikettä ehdotettiin tätä myötä. Virikkeelle lahjoitettu tonni oli meille jo kolmas lahjoitus. Aiemmat tonnit on lahjoitettu Salpausselän Siniveljet Ry:lle (partio) sekä Mannerheimin lastensuojeluliitto Hollola Ry:lle, vastaa kauppias Miia Punkkinen.

Päijät-Hämeen alueelta sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon myös Lahden R-kioski Aleksanterinkatu 11 sekä Kauppakeskus Sykkeen R-Kioski.

– Uusi kohde, jolle yritämme tavoitella tuhatta euroa, on Päijät-Hämeen Sairaanhoitajat Ry. Kohde koskettaa tässä vallitsevassa tilanteessa monia, jatkaa Punkkinen.

Virikkeessä lahjoitus otettiin nöyrästi ja avosylin vastaan. Kohdekin on jo selvillä.

– Olemme tehneet nuorille kyselyn mitä he haluava Virikkeelle. Nuorten toivomusten mukaisesti hankimme palkintosummalla Virikkeelle karaokelaitteet. Lisäksi järjestämme tilaisuuksia, joissa viemme nuoria ajamaan mikroautoilla, kertoo Sami Toivanen.

Myös vallitseva koronaepidemia vaikuttaa Virikkeen toimintaan. Virike avataan uudelleen heti kun tilanne sen sallii ja toiminta jatkuu normaaliin tapaan.

– Viime syksynä toiminta lähti käyntiin odotusten mukaisesti. Nuoret ovat löytäneet hyvin Virikkeen ja mukaan mahtuu vielä lisääkin nuoria. Parhaillaan Virikkeellä on ollut jopa 35 nuorta samaan aikaan viettämässä aikaa. Myös disco- sekä karaokeillat ovat olleet suosittuja. Rekisteröityneitä jäseniä on tällä hetkellä jo yli 70. Nyt korona-aikaan pyrimme henkilökunnan kanssa varautumaan ja valmistelemaan aikaa, jolloin avaamme Virikkeen toiminnan uudelleen. Virikkeen henkilökunta kerää tällä hetkellä Virikkeelle varoja mm. myymällä Virikkeen linnunpönttöjä ja kunnostettuja polkupyöriä sekä auttamalla ihmisiä erilaisissa pihatöissä, jatkaa Toivanen.

Teksti: Niina Leskinen
Kuva: Mikko Punkkinen

Kuvassa: Henri Gale, Sami Toivanen, Heimo Hälikkä, Miia Punkkinen (kauppias), Jonna Tuominen ja Mira Nieminen (kauppias Aleksanterinkatu 11, Lahti)