Suussa sulavat kaalikääryleet

22.11.2020 08:11

Aina ihanat kaalikääryleet vaativat aikaa ja malttia, itsellä tekeminen jäi poikkeuksellisen syksyyn, mutta kaupasta satuin löytämään uuden kaalin, valmiiksi jalostetun kaalikäärylekaali, muodoltaan hieman soikeampi ja lehdet irtosivat hyvin ja oli napakka kääriä kääryleeksi. Nyt kun meillä on aikaa enemmän, niin kannattaa varata vaikka jokin lauantai ja tekaista kaalikääryleitä.

Kaalikääryleet

1 iso keräkaali

3 l vettä

1 rkl suolaa

Täyte

600 g

jauhelihaa

1 dl riisiä

1 sipuli

1 kananmuna

 1 tl suolaa

rouhittua mustapippuria

2 tl meiramia

Valeluliemi

3 rkl siirappia

1 dl keitinlientä

Pinnalle

50 g voita

Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia. Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne kypsyvät.

Valuta lehdet ja ohenna lehtiruodit. Hienonna lehtiruodit ja pienemmät sisälehdet täytteeseen. Keitä riisi kaalin keitinliemessä 20 minuuttia ja kaada ylimääräinen vesi pois

Levitä kaalinlehdet työlaudalle ja pane jokaiselle pari ruokalusikallista täytettä. Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Valuta valeluliemi päälle. Laita pinnalle voinokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Valele muutaman kerran liemellä paiston aikana.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.