Tänään kylään – huomenna asumaan -tapahtuma Heinolassa 25.5.2024

21.05.2024 03:05

Heinolan kaupunki valmistautuu Tänään kylään – huomenna asumaan -tapahtumiin. Tapahtumatäytteinen lauantai 25.5.2024 klo 10 alkaen keskittyy Sinitaival-asuinalueen tonttitarjonnan esittelyyn, mutta tapahtumia on ympäri kaupunkia. Torilla avataan Heinolan kesäkausi, palkitaan ympäristöteko, toteutetaan ympäristötaidetta. Torin välittömässä läheisyydessä Heinolan museoiden näyttelyt ovat auki pääsymaksutta, Heinolan musiikkiopiston toimintaa voi tutustua – ovet ovat auki. Kiven heiton päässä torilta, perhepuisto Bongari avaa kesäkautensa, maankuulun Lintuhoitolan asukkeihin on mahdollista tutustua ja kun kävelet kadun toiselle puolen niin Työpaja Torpan kevätmarkkinat tarjoavat kotiinviemisiä ja muuta oheistoimintaa.

Heinolan kaupunki valmistautuu Tänään kylään – huomenna asumaan -tapahtumiin. Tapahtumatäytteinen lauantai 25.5.2024 klo 10 alkaen keskittyy Sinitaival-asuinalueen tonttitarjonnan esittelyyn. Tonttialueella ovat paikalla kaupungin asiantuntijoiden lisäksi muutamien talotehtaiden edustajat. Heiltä saa ideoita ja neuvoja millaiselta tuleva unelmien koti voisi alueella näyttää.

Lisäksi paikalle saapuvilla on mahdollisuus tutustua Sinilähde-taloon, joka tarjoaa alueen asukkaille päiväkoti-, koulu- ja harrastetiloja. Sinilähde-talo on yksi 2020-luvulla Heinolaan rakennetuista koulu- ja päiväkotirakennuksista.

Kaupungin sydämessä, torilla, avataan virallisesti Heinolan kesäkausi, jaetaan ympäristöpalkinto ja paikalle saapuvat voivat osallistua ympäristötaideteoksen toteuttamiseen. Torin ympäristössäkin tapahtuu: voit tutustua Heinolan museoiden näyttelyihin pääsymaksutta, Musiikkiopistolla on avoimet ovet; erilaisia soitinesittelyitä ja musiikkia sisällä ja ulkona.

Keskustan läheisyydessä, harjun kupeessa avataan perhepuisto Bongarin kesäkausi. Perhepuistossa on maksutta käytössäsi erilaisia polkuautoja ja -lautoja, parkour- ja pumptrack-radat, pihapelejä sekä upouusi keppihevosrata – tervetuloa testaamaan. Lintuhoitolan lintuasukkeihin pääsee myös tutustumaan pääsymaksutta. Kadun toisella puolella on Työpaja Torpan kevätmarkkinat, tarjolla on erilaisia tuotteita ja muuta markkinaohjelmaa. Samalla voi tutustua myös Dorkin patsaspuistoon.

Lisäksi Heinola tarjoaa erinomaiset luontoliikuntamahdollisuudet, esteettömiä reittejä, kuntoportaat, hoidetut uimarannat ja leikkipuistot. Maksuton pysäköinti, lyhyet välimatkat, vehreä luonto ja pikku kaupungin palvelut odottavat sinua! Tule viettämään leppoisa kesäpäivä pikkukaupungin sykkeessä!

Heinolan kaupunki