Peikko Group on saanut tasavallan presidentti Sauli Niinistön myöntämän kansainvälistymispalkinnon. Betonirakenteiden liitososiin, liittorakenteisiin ja tuulienergiaratkaisuihin erikoistunut Peikko on lahtelainen perheyritys.

Vuosittain myönnettävä palkinto on tunnustus kansainvälisesti menestyville suomalaisyrityksille. Palkinnon kriteereitä ovat muun muassa menestyminen kansainvälisillä markkinoilla ja suomalaisen osaamisen kehittäminen.

Vuoden kasvuyrityksenä palkittu Peikko on esimerkiksi kehittänyt standardoidun perustusratkaisun tuulivoimaloiden tornien perustuksille.

Peikko on edistänyt myös kiertotalouden näkökulmaa kestävillä ratkaisuilla, kuten purettavilla ja uudelleen käytettävillä liitoksilla.

Peikko-konsernin liikevaihto on vuosikymmenen aikana kolminkertaistunut, ja suurin osa liikevaihdosta koostuu kansainvälisestä myynnistä.

Vuodesta 2010 liikevaihto on kasvanut 78 miljoonasta eurosta 240 miljoonaan euroon. Tästä kansainvälisen liiketoiminnan osuus oli lähes 200 miljoonaa euroa.

Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa.

Lähde: yle.fi