Kasvisruoka on entistä suositumpaa ja siihen panostetaan nykyään paljon, mikä on sinänsä
hyvä, koska ravitseva kasvisruoka on paljon muutakin kuin pelkkiä kasvispihvejä tai salaattia.
Vegaanisuus lisääntyy koko ajan ja uusia tuotteita on saatavilla entistä enemmän. Hyvä niin,
vaikka olenkin itse sekasyöjä, syön mielelläni hyvin valmistettua kasvisruokaa, missä on proteiinin
saantiin kiinnitetty huomiota. Tässä resepti simppeliin kasvisruokaa, joka ei tarvitse erikoisia
aineita, mutta on silti ajankohtainen juureksineen ja makuineen.
Onko sinulla joku mieliresepti, jonka haluat jakaa lukijoille? Lähetä se minulle, niin kokeilen sitä ja
maukkaimmat niistä julkaistaan lehdessämme. s-posti: niina@jns-mediajakelut.com
Soija-kasviscurry
Rypsiöljyä
½ tl currya
1 sipuli
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 selleri
1 lanttu
n. 250 g vihreitä papuja
100 g soijarouhetta
0,3 dl kookoskermaa
0,3 dl vettä
1 rkl maissitärkkelystä
(maizzena)
1 kasvisliemikuutio
½ tl sokeria
½ tl suolaa
Pilko juurekset ja sipuli
suhteellisen isoiksi
kuutioiksi. Kuumenna
tilkka öljyä kasarissa, lisää
juurekset, sipuli ja curry,
kypsennä puolikypsäksi.
Lisää kookoskerma,
kasvisliemikuutio ja
mausteet, anna kiehahtaa
ja lisää soijarouhe ja pavut.
Lisää veteen sekoitettu
maissitärkkelys padan
joukkoon, kypsennä. Maista
ja lisää tarvittaessa suolaa.