Uusia nimiä Lahden kaupunginteatterin vahvuuteen

17.04.2024 10:04

Syksyn rock-ooppera The Black Rider, ensi-ilta 7.9., saa vahvistusta riveihinsä. Nomi Enckell on suomalainen näyttelijä ja laulaja. Hän opiskelee Helsingin Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa Näyttelijäntaiteen koulutusohjelmassa kolmatta vuotta. Hän valmistuu Teatteritaiteen kandidaatiksi keväällä 2024. Nomi on esiintynyt monipuolisesti sekä teatteri- että musiikkialalla. Nomin erityisosaamiseen kuuluu vahva laulu- ja tanssitaito, monipuolinen urheiluosaaminen (erityisesti koripallo, luistelu, voimistelu) sekä musiikkiteatteri. Tällä hetkellä Nomi harjoittelee Helsingin kaupunginteatterin Maratontanssit-esityksessä, ensi-ilta 18.4. Nomi Enckell vierailee The Black Riderissa näytäntövuoden 2024-25 ajan.

Syyskauden suuren näyttämön toinen ensi-ilta Thelma ja Loviisa saa riveihinsä myös uuden vierailevan näyttelijän. Ella Lahdenmäki on valmistunut Teatterikorkeakoulusta vuonna 2016. Lahdenmäki on näytellyt pääosan muun muassa televisiosarjassa Paras vuosi ikinä ja elokuvassa Tottumiskysymys. Hänen viimeisin teatterityönsä on Teatteri Takomon suursuosion saavuttanut spektaakkeli, Jumppatytöt, ensi-ilta 13.4.2024. Ella Lahdenmäki vierailee Lahden kaupunginteatterissa niin ikään näytäntövuoden 2024-25.
Ella on itse erittäin innoissaan tulevasta Lahden vierailustaan sekä työskentelystään ohjaaja Harjuniemen ja muun ensemblen kanssa. Lahdenmäki on myös asunut Lahdessa vuonna 2007-2008 ollessaan Lahden Kansanopistossa ja kuvaileekin tunnelmiaan Lahteen asettumisesta myös harvinaislaatuiseksi sukukokoukseksi.
– Lahdenmäet yhdistyvät jälleen! Pitänee käydä tervehtimässä hyppyrimäkiä useammin! Tästä tulee hauskaa!

Lahden kaupunginteatteri saa vihdoin myös vaatturin. Tuore lahtelainen, melko harvinaisen ammattiryhmän edustaja, Mikael Hynynen, on liittynyt puvuston henkilöstövahvuuteen. Hän on suorittanut Vaatetusompelijan tutkinnon Ammattiopisto Tavastiassa Hämeenlinnassa ja vaatturin osan Helsingissä, Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Pukuilu, puvustaminen ja pukuhistoria ovat kiinnostaneet häntä nuoresta asti ja ne liittyvät myös harrastuksiin (larp, fantasia, cosplay).
– Kiinnostus vei minut alan kouluttautumispolulle ja jo heti ensimmäinen koulutukseen kuuluva harjoittelu teatterin puvustamossa toi sen tunteen, että teatterin puvusto työpaikkana olisi unelmien täyttymys. Nyt koen olevani erittäin onnellinen, että vuosia eri ompelualan töitä tehtyäni minulla on mahdollisuus toimia unelmieni työssä, kertoo Mikael.
Vaatturin ammatti on perinteinen käsityöammatti. Nykyisin teollisuus toimittaa vaatteet suurimmalle osalle väestöstä ja vaatturit tekevät vaativia tilaustöitä. Teatterin tuotannoissa kaikki vaatteet tehdään suoraan näyttelijän mittojen mukaan tai korjataan valmisvaatteesta.

Syksyn 2024 ensi-illat Lahden kaupunginteatterissa:
Fedja-setä, kissa ja koira 31.8.
The Black Rider 7.9.
Tiitiäisen satupuu 25.9.
Orlando 9.10.
Thelma ja Loviisa 12.10.