Virpi Hämeen-Anttila Lukuviikolla Lahden pääkirjastossa

18.04.2024 11:04

Lukukeskuksen järjestämää valtakunnallista Lukuviikkoa vietetään 22.–28.4.2024. Lukuviikon kirjailijavieraaksi Lahden pääkirjastolle saapuu Virpi Hämeen-Anttila. Lukuviikko on vuosittainen lukemisen ja lukutaidon teemaviikko, jonka tavoitteena on innostaa lukemaan ja nostaa kirjallisuuden merkitystä esiin eri näkökulmista. Vuoden 2024 Lukuviikon teemana on kohtaaminen.

Lahden pääkirjaston lukuviikon kirjailijavierailulla kohdataan monipuolinen kirjailija, kääntäjä ja tutkija Virpi Hämeen-Anttila. Kirjailijan laajaan tuotantoon kuuluu niin kauno- kuin tietokirjallisuutta, kuten historiallisesta tarkkuudestaan kiitelty Björk-dekkarisarja, jonka miljöönä toimii 1920-luvun Helsinki. Tuoreen Synnyinmaa-sarjan avausromaanissa Sarastus (2023) puolestaan matkataan kansakuntamme ikimuistoisiin vaiheisiin ja astellaan päähenkilön jalanjäljissä rajoja rikkovan muutoksen tielle 1850-luvun Päijät-Hämeeseen. 

Kirjailijaillassa Virpi Hämeen-Anttila kertoo muun muassa Synnyinmaa-sarjasta ja kirjoittamisestaan. Haastattelijana toimii kirjastonhoitaja Anniina Ylinen. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä tilaisuuden lopuksi. Kirjailijailta järjestetään keskiviikkona 24.4. klo 18 Lahden pääkirjaston auditoriossa. Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus kestää noin tunnin.