HU-46 nappasi Lari Lehtosen toiminnanjohtajaksi

08.05.2020 10:05

Hollolan Urheilijat -46:n toiminnanjohtajana on aloittanut toukokuun alussa suomalaisille hiihtourheilun ystäville tuttu, uransa maajoukkuehiihtäjänä lopettanut Lari Lehtonen. Imatralta lähtöisin, Joensuun ja Lahden kautta vuonna 2018 Hollolaan muuttaneelle entiselle huippu- urheilijalle toiminnanjohtajan paikka oli mieluisa. Huippu-urheilutaustasta on varmasti hyötyä uudessa työssä. Suunnitelmiakin löytyy seuran tulevaisuudelle.

– Ydintehtäväni on seurakehitystyö. Toimin tiiviissä yhteistyössä kaikkien jaostojen kanssa kehittäen laaja-alaisesti koko seuran toimintaa. Hollolan Urheilijat pyrkii liikuttamaan ihmisiä laajalla rintamalla kaikissa ikäluokissa harrastajista kilpaurheilijoihin. Toimistotyön lisäksi pyrin olemaan aktiivisesti mukana käytännön kenttätyössä ja antamaan myös urheilullisen osaamiseni
seuran käyttöön. Tavoitteena on tehdä pitkäjänteistä työtä seuratoiminnan eteen ja pysyä mukana muuttuvassa ja kehittyvässä maailmassa tarjoten ihmisille laadukasta seuratoimintaa, Lehtonen kertoo.


Hollolan Urheilijoiden toiminta on jo tällä hetkellä hyvällä mallilla. Lehtosen rooli on terävöittää ja kehittää toimintaa edelleen ja tuoda uusia ideoita sekä auttaa jo meneillään olevissa projekteissa. Palkatun työntekijän pitää aina olla toiminnan buustaaja. Seuran tavoite on kehittyä uudelle tasolle.

– Ensitöikseni pureudun Tähtiseura-tunnuksen hakuun, johon on jo tullut kiinnostusta jaostoilta. Tunnuksen haku on hyvä läpileikkaus seuran toimintaan. On hyvä tiedostaa, mitkä asiat toimivat ja ovat hyvällä tasolla, mitkä vaativat kehittämistä ja onko mahdollista, että jotain puuttuu kokonaan. Samalla toimintamallit tulevat tutuksi ja hiljainen tieto jää myös seuraaville sukupolville. Pyrin myöskin edelleen lisäämään lajien välistä yhteistyötä ja hyödyntämään seuran sisällä olevaa osaamista yli lajirajojen sekä saamaan lisää harrastajia seuraan, jatkaa Lehtonen.

Lahden Seudun Uutiset toivottaa Larin tervetulleeksi kehittämään toimintaa ja antamaan kokemuksensa kansainvälisiltä kentiltä Hollolan Urheilijoille.

Lari Lehtonen
– 32-vuotias, syntynyt Imatralla
– asuu Hollolassa vaimonsa ja 3 lapsen kanssa
– aloitti seuratoiminnassa 7-vuotiaana, kasvattiseura Imatran Urheilijat
– 15 vuoden ammattilaisura, joista 12 vuotta kiersi maailmancupia
– Arvokisaedustukset: Olympialaiset 2010, 2014 ja 2018. MM-kisat 2011, 2013, 2015, 2017 ja 2019.
– saavutuksia:

  • MM Lahti 2017: 9. sija yhdistelmäkisassa
  • Kolme yleisen sarjan SM-kultaa
  • Nuorten olympiakultaa ja -hopeaa
  • 131 maailmancupin starttia

Teksti: Niina Leskinen ja Raimo Jokinen