Hiihtohaaste järjestetään Lahdessa

11.01.2024 04:01

Viestihiihdon juhlapäivä eli Hiihtohaaste hiihdetään Lahdessa 20.1.2024. Kolmatta kertaa järjestettävä Hiihtohaaste on samalla hyväntekeväisyystapahtuma.

Hiihtohaaste on viestihiihtokilpailu, jossa ladulle tulevat kestävyysurheilun ystävät yli lajirajojen. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Hiihtohaasteen taustalla ovat pyöräilyseura Finska Kompaniet, Lahden Hiihtoseura ja The Home of Sports.

”Tapahtuma sopii kaikille hiihtäjille ja on erinomainen mahdollisuus upeaan hiihtokokemukseen niin yrityksille, seuroille, yhdistyksille ja junioreille. Kaikki, jotka omistavat sukset, ovat tervetulleita mukaan”, toteaa Antti Hagqvist, yksi tapahtuman järjestäjistä.

Aloittelijoista huippuhiihtäjiin

Hiihtohaasteen tapahtumapaikkana toimii Lahden legendaarinen urheilukeskus, jossa päästään Lahden Hiihtoseuran organisoimalle maailmancupin ladulle. Aikuiset hiihtävät 4 x 4,5 km lenkin ja junioreille (12- ja 14-vuotiaat) matkana on 3 x 2,8 km. Hiihtotyyli on vapaa.

”Hit hard -kisasarjassa nähdään kansallisen tason kärkihiihtäjiäkin, mutta have fun ja firmasarjat soveltuvat erinomaisesti kaikille hiihdon harrastajille. Viime talvena mukana oli myös aivan aloittelevia hiihtäjiä erilaisilla tekniikoilla ja tämä on juuri se, mitä tapahtumalla halutaan saada aikaan – hiihtämisen riemua kaikille”, Hagqvist toteaa.

Hiihtohaasteeseen on kutsuttu jo perinteisesti mukana olleet hiihtoseurat, triathlonseurat sekä pyöräilyseurat, mutta samalla kaikki eri liikuntalajien harrastajat junioreista kokeneisiin konkareihin.

Kestävyysurheilun juhlaa

Kolmatta vuotta järjestettävä Hiihtohaaste sai alkunsa puolivahingossa pyöräilytapahtuman yhteydessä. Kilpailuhenkiset kestävyysurheilun ystävät innostuivat ajatuksesta välittömästi.

”Finska Kompaniet oli mukana jokunen vuosi sitten muutaman triathlonseuran kanssa pidetyssä pyöräilyn aika-ajoviestissä. Heitin sivulauseessa meidän porukallemme, että pitäisiköhän haastaa samat joukkueet talvella hiihtoon. Siitä homma lähti”, Finska Kompanietin Tommi Kajasoja sanoo.

Hiihtohaaste on samalla myös hyväntekeväisyystapahtuma, sillä tapahtuman avulla tuetaan Lahden Hiihtoseuran junioritoimintaa. Vuonna 2023 tapahtuma tuotti 3000 euroa Lahden Hiihtoseuralle.

Mukana on jo yli 40 joukkuetta. Ilmoittautuminen on avoinna 15.1. saakka.

Tapahtuman nettisivut: www.hiihtohaaste.fi