Hoivakoti Attendo myrskynsilmässä?

22.04.2020 11:04

Attendo Kalliosydän Hoivakoti. Mikä meni pieleen kun hoivakodissa ei saa vierailla sukulaiset eikä ystävät. Mutta kuitenkin Kiuruveden yksikössä oli jo 14.4. kahdeksan kuolemantapausta, johtuen Koronaviruksesta. Jos vierailut on kielletty ja ulkonaliikkuminen on rajoitettu (yli 70 v.) niin avaimen reiästäkö se korona tuli ja aiheutti kahdeksan asukkaan ennenaikaisen kuoleman?

Mieleen tulee mistäs hitosta se tuli, tai kuka hitto sen toi tullessaan? Ei ollut Kiuruveden yksikkö mikään onnenpaikka näille vanhuksille.

Vuonna 2017 Attendo tuotti omistajilleen 40.9% voittoa. Mutta kaksi vuotta myöhemmin vuonna 2019 Attendon Espoon yksikössä oli tapaus jossa AVIN mukaan kuoleman riski oli lisääntynyt. Syy aliravitsemus.

Samana vuonna Attendon hoivakoti Pelimannin toiminta keskeytettiin (eli soittoihin tuli tauko). Syy henkilöstön määrän vajaus ja pätevän henkilökunnan puute.

Vielä Jalasjärvellä epäselvyyksiä lääkehoidossa, joten lääkehoito siirrettin kuntayhtymälle. Attendolta ei löydy viimeisiä tietoja. Ei taida keritä päivittämään kun tässäkin sotkussa on selvittelyä ihan riittämiin.

Attendo toimii 65 paikkakunnalla Suomessa pääomistus menee maittain.

Ruotsi 68% Suomi 24% Iso-Britania 4% Yhdysvallat 1,5% Muut 3%

Eli päätösvalta on meidän länsinaapurissa jossa koko Koronavirus on hoidettu päin p…

Raimo Jokinen