Meillä on tänäkin vuonna runsas omenasato tulossa ja niitä on jo annettu eteenpäin. Joku tekee makeaa hilloa ja joku toinen kuivattaa kauniita maistuvia omenarenkaita. Joka syksy on kuitenkin tehtävä omenapiirakkaa, joka maistuu taivaalliselle vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Nyt kannattaa kerätä metsän antimet talteen talvea varten, mustikka-aika on vielä menossa, uolukka kypsyy justiinsa ja aivan ihania sieniä nousee kilvan pitkin poikin. Mukavia syksyisiä metsähetkiä.
Kaurainen omenapiirakka
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
omenaviipaleita
50 g voita
2 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl kanelia
Sekoita pehmeä voi, sokeri ja kananmuna, yhdistä jauhot ja sekoita pohjan aineet keskenään. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Sulata voi kattilassa ja sekoita sekaan kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli.
Leikkaa omenasta lohkoja ja asettele ne piirakkavuokaan taikinan päälle ja lisää kauraseos päällimmäiseksi.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Tarjoa lämpöisenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.