Vappua juhlitaan monella tavalla ja monesta erisyystä, mutta jokaiseen muotoon kuuluu ruoka. Säätä ei vielä tiedetä, mutta piknikin voi viettää vaikka parvekkeella tai terassilla vaikka sataisi vettä tai jos oikein huonosti käy niin onpa tuota luntakin sadellut useana vappuna. Itsevalmistettu perunasalaatti tuo mukavaa vaihtelua kaupasta ostetulle versiolle ja tämä salaatti kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä makuuntuumaan. Tarjoile lisukkeena nakkeja, lihapullia, lohta, aivan sitä mikä on sinulle mieluista. Oikein maistuvaa vappua!
Perunasalaatti
1 kg uusia perunoita tai pieniä perunoita
n. 300 g maustekurkkua (irtomyynnistä)
nippu kevätsipulia
2 hapanta omenaa (granny smith)
1 prk creme fraiche
n 300g majoneesia
1 rkl sitruunan mehua
mustapippuria ja suolaa Keitä perunat ja kuori tarpeen vaatiessa. Leikkaa perunat viipaleiksi, pilko omena ja suolakurkku sekä kevätsipuli. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippurimyllystä pippuria. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja laita jääkaappiin makuuntuumaan. Koristele kevätsipulilla tai ruohosipulilla